Hoppa till huvudinnehåll
Krönika

"Du får göra några skitår på det här bygget innan det blir kul"

Rubriken på krönikan du läser är ett citat hämtat från verkliga livet. Det är en äldre man i chefsposition som välkomnar tjugo unga medarbetare till deras första arbetsdag på ett av Sveriges största företag. Är han fullkomligt dum i huvudet eller finns det en annan förklaring?
Navid Modiri Publicerad 6 februari 2012, kl 11:05

När jag var liten sa min pappa alltid till mig: Man måste kämpa.
Eftersom han var min stora hjälte och förebild så trodde jag såklart på det han sa till mig. Så jag kämpade. Jag såg hela livet som en kamp.
En dag träffade jag en person som berättade för mig att hans livsmotto var: Är det lätt så är det rätt.

Jag blev jätteprovocerad. Hur fan kan man vara så naiv att man går runt hela livet och tror att saker och ting ska vara lätt och kul. Allt kan inte vara kul. Det ska finnas lite skit i hörnen. Det ska vara lite jobbigt. Man måste ju... kämpa.

Jag började tvivla på min pappas ord. Jag började fundera på hur det kom sig att han hade lärt mig att livet var en kamp när jag hela tiden omgav mig med positiv energi, inspirerande och roliga uppdrag och människor som var lättsamma, sköna och inte alls särskilt tyngda. När jag började reflektera lite djupare insåg jag att han förmodligen sa så för att det var hans bild av världen. Han hade lärt sig den av sin pappa och hans pappa, min farfar, hade med största sannolikhet lärt sig det av sin pappa. Min pappa sa inte så för att han ville ge mig ett tufft liv. Han sa det till mig för att han trodde att han hjälpte mig på vägen med ett klokt råd och ett citat jag kunde sätta upp på min vägg.

Jag tror människor vill gott, för sig själva och för andra. I mitt dagliga arbete med chefer och medarbetare kan jag se hur saker och ting kan falla på fel plats ibland. Det är inte för att vi är elaka eller onda. Det är för att vi är fruktansvärt otränade i att säga det vi menar och mena det vi säger. Anledningen till att en chef med några år på nacken välkomnar ett nytt gäng medarbetare genom att påpeka att "man får göra några skitår" är för att det förmodligen var det han fick höra när han började. Det är hans sätt att se på världen. Och det är hans sätt att hantera att världen förändras.

Genom att kunna se människan bakom handlingen och tro gott om människor kan vi arbeta för arbetsplatser där vi möts som personer och vågar prata om rädslor och tillkortakommanden. Då kanske nästa generations chefer kan välkomna sina nya medarbetare med att säga:
Det roliga började när du klev in genom den där dörren.

Navid Modiri