INGREDIENSER:
- 200 gram pumpa (ca ½ butternutpumpa)
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Rapsolja till stekning
- 1 tsk riven ingefära
- 1 citrongräs
- ½ liter vatten
- 2 små potatisar
- 3 dl kokosmjölk
- ½ apelsin
- Salt
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och skär pumpan i tärningar. Fräs tillsammans med vitlöken i rapsolja.
- Lägg i ingefäran, krossa citrongräset och lägg ner det. Späd med vattnet.
- Finriv potatis och låt det koka med några minuter tills en tredjedel av vätskan kokat bort.
- Späd med kokosmjölk och låt soppan puttra på svag värme i 10 minuter. Fiska upp citrongräset och kasta det. Mixa soppan.
- Runda av med att pressa i lite apelsinsaft (ca 2 msk). Smaka av med salt.