Hoppa till huvudinnehåll
Semester

10 roligaste autosvaren

Så här i semestertider är det dags för många att ställa in autosvar på jobbmejlen, för att slippa vara tillgängliga under ledigheten. Här är tio frånvaromeddelanden som kanske inte är särskilt proffsiga, men väl så roliga.
Linnea Andersson Publicerad 7 juli 2016, kl 10:16
Man sitter vid datorn och skrattar.
Dags att ställa in autosvar på jobbmejlen? Men hur rolig vågar du vara i ditt frånvaromeddelande på mejlen? Foto: Shutterstock

På sin Linkedin-sida har marknadsföraren Barry Moroney skannat internet i jakt på roliga autosvar. De flesta av dem är dock ganska stöddiga och inte särskilt professionella så tänk efter innan du skojar till det. Men lite rolig kan man väl få vara?

De tio roligaste (och störigaste) autosvaren:

  1. Jag är för närvarande inte på kontoret. Jag har förvisso med mig min mobiltelefon men tänker inte lämna ut mitt nummer. Om du ändå lyckas lista ut numret kommer jag dock att svara när du ringer.
     
  2. Jag har semester till och med (datum). Jag tillåter ett mejl från varje avsändare, sänder du fler kommer jag slumpmässigt att börja radera dina mejl tills det bara finns ett kvar. Välj med omsorg. Observera att du redan har skickat ett mejl.
     
  3. Jag kommer inte att vara på kontoret något mer i dag och har inte tillgång till mejlen. Är det en nödsituation? Var vänlig larma räddningstjänsten.
     
  4. Jag är ute på en anställningsintervju och återkommer till dig om jag inte får jobbet.
     
  5. Du får det här meddelandet för att jag inte är på kontoret. Hade jag varit det hade du förmodligen inte fått något svar alls.
     
  6. E-postservern kan inte verifiera din serveranslutning och lyckas inte leverera ditt mejl. Var vänlig starta om datorn och försök igen.
     
  7. Jag är inte på jobbet just nu men om det är viktigt kan du twittra till mig under hashtaggen #störadinsemester.
     
  8. Tack för ditt mejl! Ditt kreditkort har debiterats med 60 kronor för de tio första orden, samt 25 kronor för varje ytterligare ord i meddelandet.
     
  9. Tack för ditt mejl! Du har plats nummer 352 i kön och kan räkna med ett svar om cirka 13 veckor.
     
  10. Jag är ledig och är tillbaka nästa vecka. Jag har oerhört bra tillgång till både mobil och mejl men jag kan garantera att jag inte kommer att använda dem till att jobba.
Semester

Röda dagar 2024 – då ska du ta långledigt

Vill du maxa din ledighet 2024? Här är alla röda dagar och helgdagar nästa år – som är fler än 2023. Läs om när det är smartast att ta ledigt för att få så många långhelger som möjligt.
David Österberg Publicerad 2 november 2023, kl 06:01
Hand vrider klossar med texten 2023 till 2024.
Med lite planering kan du få långledigt vid helgdagar 2024. Foto: TT

2024 har fler röda dagar och helgaftnar på vardagar än 2023. Elva av de här lediga dagarna infaller på en vardag jämfört med nio dagar 2023.

Röda dagar är helgdagar som är arbetsfria enligt lag. En helgafton är en dag före allmän helgdag, till exempel skärtorsdagen, då vissa är lediga eller jobbar halvdag, medan andra jobbar, beroende på anställningsavtal. De flesta är lediga på helgaftnar som julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Om du planerar smart och tar ledigt vid rätt tillfällen kan du maxa dina röda dagar 2024 och få ut fler långhelger. Till exempel vid nationaldagen i juni och julen 2024. Med bara tre semesterdagar vid julen kan du vara ledig nästan två veckor.

 

Röda dagar 2024

1 januari (måndag) Nyårsdagen

6 januari (lördag) Trettondagen

29 mars (fredag) Långfredagen

31 mars (söndag) Påskdagen

1 april (måndag) Annandag påsk

1 maj (onsdag) Första maj

9 maj (torsdag) Kristi himmelfärdsdag

19 maj (söndag) Pingstdagen

6 juni (torsdag) Sveriges nationaldag

21 juni (fredag) Midsommarafton

22 juni (lördag) Midsommardagen

2 november (lördag) Alla helgons dag

24 december (tisdag) Julafton

25 december (onsdag) Juldagen

26 december (torsdag) Annandag jul

31 december (tisdag) Nyårsafton

 

Maxa ledigheten så här

Påsken

Påsken infaller tidigt i år. Skärtorsdagen är den 28 mars. Du kan välja mellan att ta ledigt fyra dagar före eller efter påsken och få ut tio lata dagar: den 23 mars till 1 april eller 29 mars till 7 april.

Första maj

Ta ledigt torsdagen den 2 maj och fredagen den 3 maj och få fem härliga dagar när våren är som vackrast. En del jobbar dessutom halvdag på Valborgsmässoafton den 30 april och då blir ledigheten extra lång.

Kristi himmelsfärd

Ta ledigt fredagen den 10 maj, efter Kristi himmelfärdsdag, och ta fyra dagars helg 9-12 maj.

Nationaldagen

Ta ledigt fredagen den 7 juni och få fyra dagars helg 6-9 juni.

Julen

Julen 2024 är betydligt bättre än julen 2023, ur ett ledighetsperspektiv. Med hjälp av bara tre semesterdagar kan du få 12 lediga dagar. Ta semester den 23, 27 och 30 december så kan du vara ledig 21 december till 1 januari.