
Det var ett av hennes allra första jobb och ett jobb som hon fått efter att ha varit arbetslös en längre tid. Redan avslutningsdagen efter den första arbetsveckan började de sexuella trakasserierna, enligt Unionens stämningsansökan.
Chefen bjöd på alkohol och kvinnan uppfattade det som att hon var tvungen att dricka för att få behålla jobbet. Hon drack så mycket att hon kräktes och sedan somnade på en madrass som chefen lagt ut på golvet. När hon vaknade satt han på hennes rygg och knäppte upp hennes bh och förde också ned en hand i hennes byxor. Med hjälp av mobiltelefonen lyckades kvinnan få kontakt med sin pojkvän och sin mamma, som kom och hämtade henne. Hela den följande helgen mådde hon dåligt och funderade på om chefen kanske också drogat henne.
Trots att kvinnan tydligt klargjorde för chefen att hon inte ville ha någon fysisk kontakt med honom fortsatte trakasserierna. Bland annat visade chefen henne en låda med löspenisar som han ville att de skulle leka med. En annan dag ville han att hon skulle ha på sig en maskeraddräkt, kallad tjänstekvinnans klänning, med tydlig sexuell karaktär.
Allt det här ledde till att kvinnan drabbades av ångestattacker och fick svårt att sova. Hon blev sjukskriven på heltid och skrev också ett brev till företaget där hon meddelade att hon frånträdde sin anställning med omedelbar verkan.
Unionen kräver nu företaget på ersättning för de sexuella trakasserierna på 125 000 kronor. Till det kommer ytterligare skadeståndskrav på över 130 000 kronor, bland annat eftersom kvinnan tvingades sluta på grund av företagets agerande.
Vid sidan om Unionens stämning har det också väckts allmänt åtal mot chefen. Brottsrubricering i det fallet är sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.